Yazar Hülya İskenderoğlu Bahat'tan Hikayelerle Hayat Terapisi
Her hikâyesi ile karanlıkta yolunu kaybetmişlere "Hikayelerle Hayat Terapisi" kitabı ile umut ışığı olan Dr. Hülya İskenderoğlu Bahat, kitabının ilk imza günü ve söyleşisiyle okuyucularıyla buluştu.
Penguen Kitabevi'nde gerçekleşen samimi etkinlik kapsamında gelen sorulara da cevap veren Yazar İskenderoğlu Bahat, dijital dünyanın getirdiği yalnızlık sorununa dikkat çekerken eskiden mahallelerde, sokaklarda kurulan bağların yerini ekranların soğuk ışığına bıraktığını belirtti.
Türk toplumunun köklü kültürel mirasında, bilgi ve deneyim paylaşımına dayalı sıcak ilişkiler her zaman önemli bir yer tutmuştur. Ancak günümüzde bireyler arasındaki mesafe giderek artarken bu durum toplumsal psikolojiyi de olumsuz etkilemektedir. Sanal iletişimin yaygınlaşmasıyla birlikte, insanlar gerçek hayattaki ilişkilerden uzaklaşmakta ve yalnızlık duyguları artmaktadır.
Oysaki, aile ve arkadaşlarla kurulan sıcak bağlar, psikolojik sağlığımız için hayati öneme sahiptir. Farklı deneyimlere sahip insanların hikayeleri, bizlere şifa olabilecek önemli dersler sunabilir.
Bu noktada okuyuculara önemli bir rehberlik sunan Yazar Dr. Hülya İskenderoğlu Bahat, “Hikayelerle Hayat Terapisi” kitabının ilk imza günü ve şöylesi etkinliğinde okuyucularla buluştu. Penguen Kitabevi’nde düzenlenen etkinlik, yoğun bir katılım ile sohbet havasında gerçekleşti.
Dijital Dünya İnsan İlişkilerini Zayıflatıyor. Sanal iletişimin yaygınlaşmasıyla birlikte, insanların gerçek hayattaki ilişkilerden uzaklaştığını ve yalnızlık duygularının arttığını ifade eden Yazar Dr. Hülya İskenderoğlu Bahat, “Bu durum psikolojik sağlığımız için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Dijital dünya, hayatımıza birçok kolaylık getirse de insan ilişkilerini zayıflatıyor. Ekranların ardında yaşamak yerine, gerçek hayatta insanlarla etkileşim kurmak ve sosyal bağlarımızı güçlendirmek çok önemli. Hikayeler, geçmişten günümüze insanları birbirine bağlayan en güçlü köprülerden biri olmuştur. Bu kitapta yer alan hikayelerle, okurların kendi hayatlarına dair yeni anlamlar çıkarmalarını amaçladım” dedi.
“Empati Kurabilmenin Azalması Bireysel ve Toplum Sorunlara Yol Açabilir”
Empati kurabilme becerimizin azalmasının bireysel ve toplumsal birçok soruna yol açabileceğini belirten Yazar Dr. İskenderoğlu Bahat, sözlerine şöyle devam etti: ”Yalnızlık, depresyon, şiddet ve toplumsal huzursuzluk gibi sorunlar, empati eksikliğinin sonuçları arasında sayılabilir. Bu durumu tersine çevirmek için bireysel ve toplumsal çabaların bir araya gelmesi gerekmektedir. Sosyal medyayı daha bilinçli kullanmak, yüz yüze iletişimi önemsemek, farklı görüşlere açık olmak ve empati eğitimi almak, bu konuda atılabilecek ilk adımlardır.”
- EBRU SEZGİ SABAHOĞLU'NDAN MEŞALE 2: YAŞADIĞIMIZ TRAVMALARIN GÖLGESİNDEN IŞIĞA UZANMAK
- Ebru Sezgi Sabahoğlu'dan Meşale 1: Yeniden Var Olmak Mümkün mü?
- Yazar Hülya İskenderoğlu Bahat'tan Hikayelerle Hayat Terapisi
- Murat Karahan Sayina romanı konusu
- Hülya İskenderoğlu Bahat'tan Hikayelerle Hayat Terapisi kitabı
- Demir Demirkan Zamanda saklı kitabı
- Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü Ata Sahne'de kutlanıyor
- Mine Aktaş imza gününde okuyucuları ile bir araya gelecek
- Sesli kitap pazarının dünya çapında 2030 yılında 33,59 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor
- En büyük gangsterinin gerçek hikayesi Al Capone
- Kwang Jin'den Existence Vol. 1 (Varoluş 1)
- Işıl Cinmen'in kaleme aldığı Birkaç Küçük Sır Dayanıklılığın İnşası raflardaki yerini aldı
- Anjelika Şimşek yazdı: Beden İmgesi
- Selcan Süter'in İlk Kitabı Beyaz Yaka Sendikası Yayında
- Bülent Tekin'in Tilki'nin Adaleti adlı masal kitabı çıktı
- Hüseyin Bozbaş'ın Yeni Kitabı Kolesterol Gerçeği Yayında