Işıl Cinmen'in kaleme aldığı Birkaç Küçük Sır Dayanıklılığın İnşası raflardaki yerini aldı

Işıl Cinmen’in kaleme aldığı ‘Birkaç Küçük Sır: Dayanıklılığın İnşası’ Destek Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.
Gazeteci Işıl Cinmen, ikinci kitabı ‘Birkaç Küçük Sır: Dayanıklılığın İnşası’nda, Türkiye’nin donanımlı beyinlerine, tüm engellere rağmen kendi potansiyellerini gerçekleştirmiş 35 değerli isme “Nasıl yaptınız?” diye soruyor.
Cinmen bu kitabında, yaşamda zorluklarla karşılaşmış ama dayanıklılıklarını geliştirerek bu engellerin üstesinden gelmiş Şafak Pavey, Osman Kavala, Fazıl Say, Pınar Selek, İoanna Kuçuradi gibi kişilerin yaşamlarındaki kırılma anlarının peşine takılıyor. “Ben bunu yaptım/kavradım/deneyimledim, bir şeyler değişti. Sen de yapabilirsin” duygusunun yörüngesinde kalarak yollarını çizerken onlara ışık tutmuş olan küçük sırlarının izini sürüyor.


Işıl Cinmen’in kaleme aldığı ‘Birkaç Küçük Sır: Dayanıklılığın İnşası’ Destek Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.
Birkaç Küçük Sır Arka Kapak Yazısı:
Birkaç Küçük Sır: Dayanıklılığın İnşası ne anlatıyor!
İyi bir hayat kurabilmek için önce esaslıca yaşamak gerekiyor.
Dene-yanıl, düş-kalk, yaşamın kullanma kılavuzunu öğren, e bir de kendini tanı…
Geçti en az 40 yıl!
Oysa yaşayarak öğrenmenin gizli bir alternatifi var; başkalarının gerçek deneyimleri!
Ama işte insanlar ne kadar başarılı olduklarını anlatmaya bayılsalar da bunun nasıl olduğuna     -ya da olamadığına- pek de değinmezler. 
Bu kitap, “Oldu tamam da… Nasıl oldu bu?!” diye soruyor.
‘Birkaç Küçük Sır: Dayanıklılığın İnşası'nda, gazeteci Işıl Cinmen, kendisine ilham veren 35 kişinin zihinlerine giriyor. Bu kişiler, yaşamları ve duruşlarıyla ses getirmiş, zorluklardan daha dayanıklı çıkmayı başarmış, tüm engellere rağmen kendi potansiyellerini gerçekleştirebilmiş donanımlı beyinler. Cinmen, bu eşsiz deneyimlerden yola çıkarak, herkesin hayatında ışık tutacak bir pusula oluşturuyor. Dayanıklılığa giden yolun izini sürüyor.
Bu hikayelerde büyük sözler yok, süslü cümleler yok. Sadece gerçekler var. Basit, güçlü ve kendi hayatınıza uyarlayabileceğiniz gerçekler.
Yazar Işıl Cinmen kimdir? Işıl Cinmen, medya dünyasında iz bırakan haberlere imza atan, cesur ve yaratıcı bir gazeteci olarak tanınıyor. Eğitim hayatına İstanbul’un köklü okulları Sainte Pulcherie ve Saint Benoît’da başlayan Cinmen, ardından Bilgi Üniversitesi’nde Medya ve İletişim eğitimi aldı. Mezun olduktan sonra New York’a taşındı ve iki yıl boyunca Manhattan’da yaşadı. New York Üniversitesi’nde (NYU) televizyon yapımcılığı eğitimi alırken, şehirdeki hayatını ve izlenimlerini anlattığı Bir Isırık New York adlı kitabını kaleme aldı. Türkiye’ye döndükten sonra, Tempo dergisinde muhabir olarak kariyerine adım attı. Kapak röportajları ve popüler kültür üzerine yazdığı yazıların yanında “Bilgi Üniversitesi’nde porno tezi” üzerine yaptığı cesur röportajla adını duyurdu. Daha sonra, halk haberciliği ve özgür haberciliği benimseyen bianet’te ifade özgürlüğü editörü olarak çalıştı ve Kürt sorunu üzerine yaptığı röportajla Musa Anter Gazetecilik Ödülü’nü kazandı. Cinmen, kariyerine Habertürk’te devam etti ve burada iki yıl boyunca kadın hakları, yaşam tarzları ve ilişkiler üzerine yazılar yazdı. Swinger dünyasının içyüzünü ele aldığı bir haber ve röportaj, büyük tartışmalara yol açtı ve sansürlenmesi üzerine gazete ile yolları ayrıldı. Ardından, Posta gazetesinin hafta sonu eklerinde röportajlar yapmaya başladı ve kısa süre içinde hafta sonu eklerinin yayın yönetmeni oldu. Altı yıl boyunca bu görevi başarıyla sürdürdü. Cinmen, ayrıca otantik içerikleriyle tanınan FluTv’de “Öpüşenler” adlı bir program yaptı. Bu programda, modern şehirli kadınların ilişkilerde ve iş hayatında karşılaştıkları zorlukları sansürsüz ve şeffaf bir şekilde tartışmaya açtı. Bugün, Hearst Magazines’e bağlı Cosmopolitan Türkiye’nin genel yayın yönetmeni olarak görev yapıyor ve Oksijen gazetesinde yazılarına devam ediyor. Cinmen, aynı zamanda dünyanın ilginç ve az keşfedilmiş köşelerine yaptığı seyahatlerle ve gece hayatı hakkında yazdığı eğlenceli yazılarla tanınıyor. Avukat Mebuse Tekay ve Avukat Ergin Cinmen’in kızı olarak İstanbul’da dünyaya gelen Işıl Cinmen, kariyeri boyunca yaşam tarzı özgürlüğü ve bireylerin özgün, cesur, ilham verici ve bağımsız hayatlar sürmelerini destekleme konusunda tutku besledi.