Dünya sahnelerinin en beğenilen opera eserlerinden biri olarak popülerliğini her zaman koruyan “Figaro'nun Düğünü” Yiğit Günsoy’un rejisi ve Kıvanç Tepe’nin orkestra şefliğinde Samsun Devlet Opera ve Balesi koro, orkestra ve bale sanatçıları tarafından son kez sahnelenecek.
Dekor ve kostüm tasarımı Gülden Sayıl’a, koreografisi Özgün Barılı’ya ait olan “Figaro'nun Düğünü”nün koro şefi Raushan Baigulakova. Işık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz tarafından gerçekleştirilen eserin başkemancısı A. Bengi Yardımlı.
Orijinali dört perde olan “Figaro'nun Düğünü” iki perde olarak sahneleniyor. İtalyanca orijinal diliyle seslendirilen eser Türkçe üst yazıyla seyirciyle buluşuyor.
19 Şubat 2024 Pazartesi akşamı saat 20.00’de Aydın Gün Salonu’nda gerçekleşecek “Figaro'nun Düğünü” operasının son temsilinin biletleri, biletinial internet sitesinden ve Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesinden alınabilir.
Figaro'nun Düğünü
Ekleme: 14.02.2024 16:17
Gündem
Wolfgang Amadeus Mozart'ın ''Figaro'nun Düğünü'' operası, 19 Şubat 2024 Pazartesi akşamı saat 20.00’deki son temsili ile Samsun seyircisine veda edecek.
Yorum Yap
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
EMŞAV’DAN 270’İNCİ ANMA PROGRAMI
Dünya Belediyeciliğinde Türkiye İmzası: Şehirlerimizin Küresel Gücü Artacak
Samsun'da evlendirme memurluğunda 26 Haziran Çılgınlığı
Samsun basını uyarıyor, her gün yazıyor yetkililerden ses yok! Ondan sonra neden böyle oluyor!
SAMSİAD Üyeleri Ankara’da Filenin Sultanları’na destek verdi