CHP Kadın Kollarından Çocuk Hakları Günü'nde Tepki

Ekleme: 20.11.2024 14:53
CHP Kadın Kollarından Çocuk Hakları Günü'nde Tepki Siyaset Politika Haberleri

Samsun Haberleri - CHP Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Nilsu İrem Koçyiğit Bahadır'ın 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Basın Açıklaması.

Samsun Haber - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Nilsu İrem Koçyiğit Bahadır, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'nin çocuk hakları konusundaki eksikliklerine dikkat çekti. Bahadır, Türkiye'nin 1990 yılında kabul ettiği Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin gerekliliklerinin uygulanmadığını belirtti.
Bahadır, çocuk haklarının ve insan haklarının ayaklar altına alındığını, adaletin bir oyuncak haline geldiğini vurguladı. Ayrıca, çocuk istismarları ve çocuk cinayetleri konusundaki ihmallere dikkat çekerek, hükümetin bu konularda yeterli adımları atmadığını ifade etti.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelik eleştirilerde bulunan Bahadır, çocuk hakları konusunda yeterli adımların atılmadığını söyledi. Bahadır, Türkiye'deki çocuk yoksulluğu ve kadın işsizliği konularında da bakanlığın yetersiz kaldığını belirtti.
Bahadır, açıklamasının sonunda, çocuk hakları konusunda sessiz kalmayacaklarını ve bu konudaki mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

Takip

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.