Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin olası doğal afet ve diğer acil durumlara karşı etkin bir şekilde müdahale edebilmek amacıyla gönüllü personelden oluşturduğu SAK ekibi eğitimlerine devam ediyor. SAK ekibinin; Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen teorik eğitim programının gündemini 6 Şubat Depremleri oluşturdu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda depremde hayatını kaybedenler için Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi. Programda izletilen 6 Şubat Depremlerinin anlatıldığı videoda ise katılımcılara duygu dolu anlar yaşadı.
Anma programının ardından eğitim bölümü başladı. Afetler, afet bilinci, deprem türleri, deprem riskleri, deprem sonrası yapılması gerekenler gibi başlıklarda katılımcılar bilgilendirildi. Düzenlenen programda; afetlere karşı hazırlıklı olmanın ve arama-kurtarma çalışmalarının önemi vurgulandı. Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren SAK ekipleri hem teorik hem de saha eğitimlerine devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte SAK ekibinin afetlere hızlı ve etkin bir şekilde müdahale edebilmesi, yetkinliklerinin artırılması hedefleniyor.
Eğitim Programı ve Anma Törenine; Samsun Büyükşehir Belediyesi idarecileri, personelleri, SAK ekibi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) personelleri, İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı Samsun Arama Kurtarma ekibi ve diğer davetliler katıldı.
Büyükşehir Belediyesi Gönüllü Arama Kurtarma Ekibinden 6 Şubat Anma Programı
Ekleme: 06.02.2025 16:15
Samsun Haberleri
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin olası afet durumlarında etkin müdahale edebilmek için gönüllü personellerden oluşturduğu Samsun Arama Kurtarma (SAK) ekibi için düzenlenen eğitim programında 6 Şubat Depremlerinde hayatını kaybedenler anıldı.
Yorum Yap
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Samsun Kültür Yolu Festivali’nde Yine Olay Yine Kavga
Samsun'da Bilim Kafe'de söyleşi Bilgi güvenliği uzmanı nasıl olunur?
BASIN SÖZCÜSÜ KÖKSAL ÖNER: BABALARIMIZ TECRÜBELERİYLE YOLUMUZU AYDINLATIR
A MİLLİ TAKIM TEKNİK DİREKTÖRÜ VİNCENZO MONTELLA KADER BİZDEN YANA DEĞİLDİ!
Canikli Sporcu Ali Topaloğlu Üst Üste Dünya Şampiyonu