Doğalgaz faturası cebinizi yakmasın! İZODER'den yalıtım çağrısı

TAKİP ET

Yaz mevsimi ve bunaltıcı sıcaklar sona erdi. Sonbaharın gelişi ile birlikte güzel havanın tadının çıkarıldığı en iyi zamanlardan geçiyoruz. Ancak önümüz kış ve uzmanlar bu kışın çetin geçeceği konusunda uyarıyor.

Zorlu kış şartları, ısınmak için daha fazla enerji harcamak anlamına geliyor. Doğalgaz fiyatları ise cep yakıyor. İZODER, kışı kara kara düşünerek geçirmek istemeyenleri hem ekonomik hem de çevre dostu bir yatırım olan yalıtım yaptırmaya çağırıyor. 
Yazdan kalma günlerden geçerken kışın kapıda beklediğini unutmamak gerekiyor. Doğalgaz faturaları cepleri yakmadan yalıtım yaptırmak büyük önem taşıyor. Hava şartları göz önünde alındığında yalıtım yaptırmak için en doğru zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde yatırımını yalıtımdan yana yapanlar kazançlı çıkıyor. Yalıtım yaptırılan binaların ısıtma ve soğutma giderleri yarı yarıya azalırken ömrü uzuyor. Nemden kaynaklanan küf, rutubet, mantar ve kötü koku oluşumunu da önleyen yalıtım, sağlıklı ve konforlu yaşam alanlarına imkân sağlıyor.
Enerji verimli, güvenli, sağlıklı ve konforlu binalarda yaşamanın en önemli koşullarından olan yalıtımın doğru malzeme ve doğru uygulamalarla yapıldığı zaman hem ülke ekonomisine hem de vatandaşların bütçesine katkı sağladığını belirten İZODER-Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, şunları söyledi: “Kış yaklaşırken yüksek doğalgaz faturaları ödemek istemeyen vatandaşlarımız yalıtıma yöneliyor. Yalıtım için mevsimsel açıdan çok doğru bir zamandan geçiyoruz ancak piyasada çok sayıda yalıtım malzemesi bulunuyor. Tüketicilerin bu ürünler arasından seçim yaparken mutlaka yalıtım malzemelerinin üzerindeki etiketlerde CE işareti olup olmadığına bakması gerekiyor.
Ülkemizde her sektörde olduğu gibi yalıtım sektöründe de mevcut olan haksız rekabet koşulları dolayısıyla merdiven altı üretilen kalitesiz ancak ucuz ürünler tüketiciyi yanıltıyor ve yaptırdıkları yalıtım uygulamalarından verim almalarını engelliyor. Doğru malzeme, doğru kalınlık ve doğru uygulama ile binayı çevreleyen yalıtım, sayesinde kış aylarında ısıtmaya harcanan enerji azalıyor, faturalar hafifliyor.”