Başkan Terziler: Sağlık Turizmi Tanıtım Ajansı kurulmalı

TAKİP ET

Türkiye'nin sağlık turizminde dünya markası haline geldiğini belirten Türk Sağlık Turizmi Derneği (TÜSATDER) Başkanı Dr. Servet Terziler, Türkiye'de artık sadece saç ekimi ve estetik operasyonlar değil, pek çok sağlık ihtiyacı için de dünyanın birçok ülkesinden hasta ağırlandığını kaydetti.

Türk Sağlık Turizmi Derneği (TÜSATDER) Başkanı Dr. Servet Terziler, "Türkiye’nin sağlık turizminde deprem sonrası yavaşlayan ivmesini hızla yeniden kazandığını ve 2023’te sağlık turizminde bir önceki yılda yakalanan 4 milyar dolarlık cironun üzerine çıkmayı hedeflediklerini kaydetti. Gelişmiş ülkelerde ihracat gelirlerinin en büyük kalemlerinden birinin hizmet ihracatı olduğunun altını çizen Terziler, “Türkiye’nin geleceği hizmet ihracatında. Şu anda hizmet ihracatının en önemli kalemi olmak için çalışmak zorundayız. 4 milyar dolarlık rekor ciroyu aşmak ve yeni rekorlar kırmak için otoriteden sektör teşvikleri bekliyor ve merdiven altı yerlerin ivedilikle gündem dışı kalmasını istiyoruz. ‘Türkiye Yüzyılı’na yakışır şekilde hareket eden ve üreten sektör oyuncularının kalması gerekiyor.” dedi. 
Türkiye; deniz, kum, güneş turizmi dışında sağlıktan doğaya, spordan kültür turizmine kadar birçok alanda milyonlarca turist çekerken son yıllarda en büyük ataklardan birini ise sağlık turizmi gerçekleştirdi. Türkiye’nin sağlık turizminde 2022 yılında saç ekimi, estetik, diş ve genel sağlıkta gelirini 4 milyar dolar seviyesine çıkardığını ifade eden Türk Sağlık Turizmi Derneği (TÜSATDER) Başkanı Dr. Servet Terziler, sağlık turizminin hizmet ihracatının en önemli kalemlerinden biri olduğunu belirtti. Terziler, “Geçen yıl sektörün yakaladığı 4 milyar dolar cironun yeniden yakalanması ve üzerine çıkmak için devlet teşvikleri bekliyor ve merdiven altı diye tabir edilen yerlerin ivedilikle gündem dışı kalmasını istiyoruz. Türkiye Yüzyılı’na yakışır şekilde hareket eden ve üreten sektör oyuncularının kalması gerekiyor.” dedi.  
‘Sağlık Turizmi Tanıtım Ajansı’nın kurulmasının elzem olduğunu ve Türkiye'nin sağlık turizminde yakaladığı ivmeyi dünyada çok daha fazla ön plana taşıyacağını belirten Terziler, “Çünkü sağlık turizmi için; turizme gidiyorsun benim konum değil diyor, sağlığa gidiyorsun o turizm diyor. Aslında arada kalmış bir kavram gibi. Özel sektörün dinamikleri olmasa sağlık turizmi bu kadar büyümezdi. Bu nedenle madem büyüdü, bunu doğru yönetmemiz lazım. Burada, ilgili bakanlığın mevut yapısının altında Sağlık Turizmi Tanıtım Ajansı’nın olması gerekli. Böyle bir ajansın kurulmasıyla Türk sağlık turizmini, geniş kapsamlı bir şekilde yaşlı bakım merkezleriyle, kaplıca turizmiyle, genel sağlık hizmetleri ile duyurabiliriz.” dedi.