A MİLLİ TAKIM TEKNİK DİREKTÖRÜ VİNCENZO MONTELLA KADER BİZDEN YANA DEĞİLDİ!

Ekleme: 20.06.2026 20:50 Güncelleme: 20.06.2026 20:52 Tahmini okuma süresi: 4 dakika
A MİLLİ TAKIM TEKNİK DİREKTÖRÜ VİNCENZO MONTELLA KADER BİZDEN YANA DEĞİLDİ! Samsun Haberleri

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu 2'inci hafta maçında A Milli Futbol Takımımız, Paraguay'a 1-0 mağlup oldu ve Dünya Kupası'nda gruptan çıkma şansını kaybetti.

Milli Takım'ın Teknik Direktörü Vincenzo Montella, mağlubiyetin ardından açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...
‘FORVET KONUSUNU AÇMANIZA ŞAŞIRARAK BAKIYORUM. İKİ MAÇTA 65 ŞUT VAR’
Son iki maçta takımın kaleye toplam 65 şut çektiğini belirten A Milli Futbol Takımın Teknik Direktörü Vincenzo Montella,”Forvet konusunu açmanıza şaşırarak bakıyorum. İki maçta 65 şut var. Bir şekilde gol olmuyor. Bazı anlar futbolda neden yaşanıyor öğrenmek isterim. Biz gidiyoruz olmuyor ama onlar bir kere geliyorlar ve atıyorlar. Eğer biz pozisyon üretmesek bizim için bir problem olurdu ama böyle iki maçı üst üste yaşadığınızda kader bizden yana demekten başka bir söz bulamıyoruz. İki maçta düzeltmemiz gereken tek şey varsa Avustralya'nın defansının arkasına biraz daha fazla koşu yapabilirdik. Bugün bu maçta bunu yaptığımızı görünce daha ne yapılabilirdi onu düşünüyorum. Olmayınca olmuyor.” dedi.
‘YAPMAMIZ GEREKEN TEK ŞEY BÜYÜK TURNUVALARDA OYNAMA ALIŞKANLIĞINI KAZANMAK’
Paraguaylı futbolcu Miguel Almiron'un kırmızı kart gördüğü pozisyonla ilgili A Milli Futbol Takımın Teknik Direktörü Vincenzo Montella, “Bu kuraldan haberdardım bununla ilgili toplantılar da düzenledik. Her şeyi futbolculara izah ettik. Bu yeni kuralsa saygı duymak uyum sağlamanız gerekir
Bugün bir kişiyi hedef gösterip onu suçlamak ve sonucu ona bağlamak en kolayı. Ben en iyisine inandım ve ona göre futbolcularımı seçtim. Benim beklentim grubu geçebilmekti. Bu sonucu öyle yada böyle kabul etmek zorundayım. Her şeyi ortaya koyduğunuz zaman futbolda pek çok heyecan ve mutluluk bulabilirsiniz ama üzüntü de olabiliyor. Aynı hayat gibi. Her zaman her şey istediğiniz gibi olmayabiliyor. Biz Dünya Kupası'na çok büyük beklentilerle geldik çok büyük isteklerimiz vardı ve bunu da sahada gösterdik. Maçı kaybettiğiniz zaman en iyi oyuncular yedek kulübesindeki oyunculardır çünkü oynamamışlardır. Ben Ozan Kabak'a çok saygı duyuyorum. Kendisi benim çağıralabileceğim oyunculardan biriydi ama sakatlandı. Çok iyi ve kuvvetli bir oyuncu.”diye konuştu
‘GÜCÜMÜZÜ VE RUHUMUZU EN İYİ ŞEKİLDE DEVAM ETTİRMEMİZ LAZIM’
Dünya Kupası'nda alınan bu sonuçtan ders almaları gerektiğini belirten, A Milli Futbol Takımın Teknik Direktörü Vincenzo Montella, “Türkiye'nin mücadeleci ruhunun var olduğunu göstermeye devam etmemiz lazım. Gurur dolu performanslar oluşturmalıyız. Çünkü Türkiye'nin renklerini temsil ettiğinizde ülkeyi, insanlarını ve kültürünü temsil ediyorsunuz. Oyuncularıma da bunu söylüyorum. Maçtan sonra soyunma odasından çıkarken kafamız yukarda çıkmamız lazım. Gücümüzü ve ruhumuzu en iyi şekilde devam ettirmemiz lazım. Bu ders bizim kendimizi daha da geliştirmemize fırsat sağlayacak. Gururla başımızı yüksek tutabilmek için görevimizi yerine getireceğiz.” diyerek sözlerini noktaladı.
Köksal ÖNER

Takip

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.